Hundertwasser Venetie
0
De schilderijen van Hundertwasser vind ik inspirerend. Een aantal jaren geleden heb ik een schilderij à la  "Hundertwasser" van Venetië gemaakt. Dat is bovenstaand schilderij.  Als je erop klikt, wordt hij vergroot.
Onze dochter was in Venetië geweest. Ikzelf  jammer genoeg niet!  Het schilderij is dan ook voor haar. Nu is ze ook in Parijs geweest en wil ze daar een soort gelijk schilderij van. Door het uitproberen van allerlei nieuwe technieken in m'n Art Journal kwam het er maar niet van. Verleden week ben ik na lange tijd begonnen een ontwerp te maken. Aan de hand van een foto is dit ontwerp ontstaan. Ik werk graag met foto's. Ze zijn uniek en geven me houvast. Beneden zie je een foto van de eerste opzet. De blauwe lijnen zijn met een maskeerstift gemaakt. Als alle kleuren zijn aangebracht, haal ik de rubberen lijnen weg en zie je witte lijnen.

In dit ontwerp zijn de vlakken groter geworden. Ik ben nog erg aan het zoeken naar de juiste kleuren. Het moet een avondlucht worden en dus heel anders dan de Venetië-lucht. De "sterren/bloemen" in de lucht zijn patronen van Louis Vuitton, waar onze dochter fan van is. Ik had de grote bloem geel geschilderd, maar dat was echt teveel geel in de lucht. Voorlopig ben ik nog wel even bezig. Als het schilderij af is, laat ik het zien.No comments yet

You must be logged in to post a comment.